Aardbeien-munt soep

Tijdens een brainstorm laatst op kantoor riep een collega ineens “aardbeiensoep”. Daar had ik echt nog nooit van gehoord maar was direct verkocht. Het idee alleen al….mouth-watering:-)

recept aardbeiensoep

Dus bij t eerstvolgende dinertje had ik deze ‘ingepland’. Alleen tegen de tijd dat we aan het nagerecht toe waren zaten we zo vol, was het middernacht en waren we dronken. Dus dat kwam er niet helemaal van.

Tweede dinertje maar weer ingepland als dessert. Alleen verliep die avond ongeveer precies hetzelfde:-) Maar no way dat ik dit idee nog een keer ging uitstellen. Dus stond ik met een volle buik om 00:30 aangeschoten deze soep te maken. En dat was het waard. JUMMIE wat is dit lekker zeg.

Ziet er ook nog eens heel mooi uit en het is heel snel klaar. Kortom: ik zie geen enkele reden om deze niet te maken. Bij mij komt ie snel weer op tafel.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 250 gr aardbeien
  • klein handje munt
  • 1 el (riet)suiker
  • 2 kleine bolletjes vanilleijs

Aan de slag
Gooi de aardbeien met helft van de munt en rietsuiker in een blender of keukenmachine en laat even draaien. Proef hoeveel munt je er nog bij wilt, voeg naar smaak toe en laat weer draaien.

Serveer in een kommetje met een bolletje vanille-ijs en garneer met munt

Makkelijker dan dit wordt het niet toch? Heel veel lekkerder ook niet!

(Visited 690 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *