Asperge-chorizo quiche

Groene asperges en chorizo vind ik op een of andere manier een heel lekkere combi. Eerder postte is al dit recept van Fregola met groene asperges en chorizo. Deze quiche is ook een heel fijn recept. Ideaal voor feestjes of picknicks. En zoals je van me gewend bent: gemaakt met yoghurt ipv slagroom zodat hij niet zo zwaar en vet is.

recept quiche met groene asperges en chorizo

Ingrediënten voor 1 quiche.

  • 150 gr griekse yoghurt (dikke)
  • 50 gr mon chou
  • 3 eieren
  • 75 gr chorizo, in blokjes
  • 150 gr groene asperges
  • 60 gr geraspte oude kaas
  • 2 tl citroensap
Aan de slag
Laat de plakken bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 180 graden.

Bak intussen de chorizo in een droge koekenpan zonder olie of boter aan. Na 2 minuten doe je de asperges erbij en laat je het samen nog 3 minuten bakken.

Leg wat keukenpapier op je aanrechtblad en verdeel de chorizo en asperges hierover. dep met een andere stuk papier het meeste vet eraf.

Meng vervolgens in een grote kom de mon chou, griekse yoghurt, kaas, citroensap en eieren door elkaar.

Bekleed nu een springvorm met het bladerdeeg en prik er met een vork wat gaten in. Giet het eiermengsel in de springvorm en verdeel er nu de chorizo en asperges overheen. druk lichtjes erin maar niet teveel. Ze zakken door het gewicht namelijk vanzelf naar beneden.

Zet in de oven voor 45 minuten. Serveer warm of laat afkoelen op een taartrooster.

(Visited 350 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *