BBQ lamsracks

Summer is on!! En dat betekent dat heel Nederland aan het BBQ-en is geslagen. Heerlijk:-)

Enige puntje is…. we maken vaak steeds weer hetzelfde en eigenlijk is dat best een beetje saai. Volgens mij leggen niet veel mensen lamsracks op de BBQ terwijl die stiekem veel lekkerder zijn dan worstjes…. althans dat vind ik;-) En het fijne is, ze zijn ook nog eens veel sneller klaar.

Deze racks zijn gemarineerd in ras-el-hanout. Kippendijen met deze marinade zijn ook heerlijk bijvoorbeeld!

recept BBQ lamsracks

Deze variant in een marinade van ras-el-hanout maakte ik niet op de BBQ, want toen was het ’t weer er nog niet voor. Maar weet 100% zeker dat ze met de rokerige BBQ smaak nog lekkerder gaan zijn dan mijn bakken-in-de-pan variant.

Het dipje met limoen en koriander geeft een heerlijke frisse twist aan de lamsracks.

Ingrediënten. Hoeveelheden mag je zelf bedenken afhankelijk van hoeveel vrienden er komen BBQ-en.

  • Lamsracks
  • Ras-el-hanout marinade (2 el ras-el-hanout op 10 el olijfolie)
  • 3 el griekse yoghurt
  • 1 tl limoensap
  • snuf zout
  • pluk fijngesneden koriander

Aan de slag

De lamsracks mogen lekker lang marineren. Liefst 24 uur, maar toch minimaal 1,5 uur. En dat laatste moet makkelijk lukken aangezien je eerst uitgebreid biertjes en wijntjes gaat drinken en stokbrood eten:-)

Voor de yoghurt-koriander dip roer je simpelweg de yoghurt, limoensap, zout en koriander door elkaar. Easy does it. en zoveel frisser en slanker dan de BBQ sauzen

De lamsracks zijn het lekkerst als ze nog rood van binnen zijn, dus ze hoeven maar heel kort op de BBQ. Ik zou zeggen mag 4 a 5 minuten. Maar dat moet je zelf even uitproberen met 1 rack want is afhankelijk van de hitte van je BBQ.

Enjoy en impress your friends. Dat het maar een heel lange, gezellige en zwoele zomeravond mag worden

 

(Visited 211 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *