BBQ zalm met limoenmayonaise

Vriendin M. heeft mij een klein jaar geleden zalm leren eten. Believe it or not, maar ik at voor die tijd nooit zalm omdat ik in de veronderstelling was dat ik het helemaal niet lekker vond. En dat vond ik ook niet omdat ik zalm alleen kende op een manier dat het te lang in de pan heeft gelegen en dus doorbakken en droog is.
M. leerde me dus dat je zalm gewoon, net als tournedos, heel kort aan beide kanten moet bakken zodat hij van binnen lekker rauw blijft.

Dit gerecht is een ontzettende topper. Ik maakte het voor een vriend, serveerde het tegelijk op tafel met entrecote + truffel (hoe mannelijk wil je het hebben) en deze zalm ging veel sneller op. Dat zegt wel wat toch?:-)

BBQ zalm met limoenmayonaise

De zalm heb ik gemarineerd in mijn ‘eigen’ MAGGI Bak & BBQ Marinade Original Barbecue. Echt waar…… super lekker. De rokerige BBQ smaak in combi met de frisse limoenmayo…. Doen doen doen!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 stukken zalmfilet
  • 1 pakje MAGGI Bak & BBQ Marinade Original Barbecue
  • 130 gr fregola. Je kunt ook Riso (orzo) van het merk De Cecco gebruiken. Te koop bij AH
  • handje zeekraal
  • 2 a 3 el griekse yoghurt
  • rasp van 1/2 limoen
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 tl mayonaise
  • 60 ml olijfolie

Aan de slag

Meng de marinademix met 60 ml olijfolie en leg de stukken zalm erin. Laat 30 minuten marineren.

Maak intussen de limoenmayonaise door yoghurt te mengen met mayonaise, rasp en sap van limoen en een snuf zeezout.

Zet een pan water op het vuur en kook de fregola of riso in 12 minuten gaar. Proef even wanneer het klaar is.

In een ander pannetje kook je de zeekraal 1 minuut. Zet deze even apart.

Als de pasta bijna klaar is verhit je wat boter in een koekenpan en bak je de zalmfilets. Deze hoeven maar 1,5 minuut per kant. Echt waar!!!

Wat ik leuk vind bij dit gerecht is om het op een leuke plank midden op tafel te serveren. Maar op borden kan natuurlijk ook. Anyhow: leg de pasta onderop en leg hier de, in stukken gesneden, zalm over. Verdeel nu royaal limoenmayonaise over de zalm en garneer met zeekraal en wat zout.

ENJOY!

(Visited 482 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *