Borreltijd met olijven, noten, dadels en pruimen

Vorig weekend ging de wintertijd in. Zijn jullie er al aan gewend? Ik wel hoor. Vind het altijd wel weer super knus die donkere avonden. Snel maar weer wat weekendjes Brabant plannen en lekker bij de open haard zitten. Kan niet wachten!

En bij dit soort knusse avonden hoort natuurlijk een lekker drankje en heerlijke borrelhappen. Deze zilt-zoete combinatie van noten en gedroogd fruit met olijven ontdekte ik laatst bij een Arabisch winkeltje bij mij om te hoek (those are my favorite) en vind ik echt fantastisch. Dé perfecte borrelhap als je eens wat anders wilt dan kaas, hummus of worst. Of, nog beter, gewoon samen met kaas, hummus en worst:-)olijven, noten en gedroogde vruchten

Ingrediënten; hoeveelheden lekker naar eigen inzicht!

  • olijven
  • olijfolie
  • paar tenen knoflook, gepeld
  • gemengde noten. bijvoorbeeld walnoten, paranoten, pistache, cashew en amandelen
  • gedroogd fruit zoals abrikozen, dadels, rozijnen en pruimen

Aan de slag

Meng alle ingrediënten met een beetje olijfolie door elkaar en laat een uurtje staan. Dan kunnen de smaken (vooral knoflook) lekker in elkaar over gaan

Hiermee heb je een heerlijk zilt-zoete borrelhap waar je je gasten en jezelf mee verrast.

Vind je dit lekker en leuk? Probeer dan ook deze geroosterde olijven met druiven eens. JUMMIE!

(Visited 278 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *