Broodje lamsgehakt met frisse yoghurtsaus

Deze lunch ontstond nadat ik boodschappen had gedaan bij mijn favoriete islamitische slager. Thuis bleek de hoeveelheid gehakt ineens een stuk meer te zijn dan het in de winkel leek;-). Zoveel had ik niet nodig voor mijn recept dus ik besloot er een broodje mee te maken. Super snel gemaakt en jummie!lunch recept broodje lamsgehakt yoghurtsausDe hoeveelheid ingrediënten in dit gerecht komen niet zo nauw. Neem gewoon zoveel als waar je zin in hebt. Ik gebruikte weinig chilipeper maar hier kun je natuurlijk zo royaal mee zijn als je zelf wilt.

Ingrediënten voor 1 broodje zoals ik hem maakte

  • 1 stuk Turks brood
  • 60 gram gehakt
  • 3 ringetjes rode chilipeper
  • 2 el Griekse yoghurt
  • handje vol gesneden koriander en peterselie
  • 2 tl citroensap
  • zout

Aan de slag
Bak het gehakt rul in een koekenpan zonder boter/olie en doe als deze bijna klaar is de chilipeper erbij.
Meng de yoghurt met de koriander, peterselie, limoensap en het zout

Broodje besmeren met het yoghurtmengsel en vervolgens het gehakt er op doen.

Serveer met een klodder extra yoghurtsaus.

(Visited 362 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *