Budget Carpaccio

Een klassieke carpaccio is al sinds mijn jeugd een grote favoriet. Standaard bestelling als ik met mijn ouders uit eten ging. En super gemakkelijk thuis te maken. In mijn studententijd had ik natuurlijk geen geld voor echt goed vlees en toen ben ik carpaccio’s gaan maken met rookvlees. Veel goedkoper en verrassend lekker.
Deze variant is toch weer wat minder budget omdat ik er mijn favo truffelmayonaise bij heb gebruikt, maar je kunt uiteraard ook een meer budget dressing gebruiken.

recept budget carpaccio

Ingrediënten voor 4 voorgerechten
  • 2 pakjes lichtgerookt runderrookvlees
  • pijnboompitjes
  • 16 cherrytomaatjes
  • parmezaanse kaas
  • 2 el truffelmayonaise
  • 2 handen rucola
 Aan de slag
Begin met het roosteren van de pijnboompitten tot ze lichtbruin zijn. Leg de plakken rookvlees a la een carpaccio op de borden.
Halveer de cherrytomaten en verdeel deze erover samen met de pijnboompitten. Rasp de parmezaan erover en leg een pluk rucola in het midden.
Maak af met wat truffelmayo en smullen maar!
(Visited 2.451 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *