Burger met gegrilde peer en roquefort

Vorige week in de auto met een collega kregen we het over burgers en al brainstormend kwamen we op de meest heerlijke varianten. Ik wist niet hoe snel ik naar huis moest gaan om zo’n lekker exemplaar in elkaar te gaan flansen. Mijn collega ging voor mijn idee: een burger met champignons, truffel en ei. Ik ging voor zijn idee: een burger met gegrilde peer en blauwe kaas, in dit geval roquefort.

De heerlijke gekarameliseerde ui, die ik afgelopen zondag postte, moest er natuurlijk ook op. Mjam wat was dit lekker zeg.

recept burger met gegrilde peer en roquefortIn de winkel besloot ik even naar de vetpercentages te kijken van alle soorten rundvlees en uiteindelijk koos ik voor een magere variant, namelijk de steak tartaar van de AH. Heerlijk mals vlees als je het echt kort bakt; niet langer dan 2 minuten per kant.

Mijn advies: doen doen doen:-)

Heerlijk met een frisse en simpele salade.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 steak tartaar
  • 2 el gekarameliseerde rode ui
  • 40 gr roquefort, in dunne plakjes/stukjes
  • 1 peer, in plakken gesneden met schil
  • 2 plakken van jouw favoriete brood

Aan de slag

Maak eerst de gekarameliseerde rode ui volgens dit recept.

Verwarm een grillpan tot heel heet en smelt ondertussen wat roomboter of kokosolie in een koekenpan.

Grill de plakken peer een minuut of anderhalf aan elke kant tot je mooie strepen ziet. Houd zelf goed in de gaten hoe snel dit gaat.

De steak tartaar bak je aan beide kanten in 2 a 2,5 minuut gaar. De binnenkant is dan nog rood en dat wil je ook; heerlijk mals!

Snijd de steak tartaar doormidden en dan is het een kwestie van stapelen: Brood, gegrilde peer, gekarameliseerde ui, steak tartaar, gegrilde peer, roquefort dan nog wat gekarameliseerde ui.

Tot slot wat zeezout en you’re ready to eat!

(Visited 720 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *