Bye Bye Speltbrood, Hallo Haverbrood

Gisteren rolde er een leuk persbericht in mijn inbox: The Bakery Institute heeft haverbrood gelanceerd in Nederland. Dat klinkt alle foodhipsters (bestaat dat woord al??) natuurlijk als muziek in de oren. En als we ze mogen geloven wordt haver nog hipper, groter en hotter dan spelt. Ik ben zo benieuwd:-)

haverbrood

Ze claimen, in samenwerking met iemand van de Wageningen Universiteit, dat haver bomvol healthy stuff zit: Het is cholesterol verlagend, eiwitrrijk,  vezelrijk, stampvol aminozuren, glutenvrij en goed voor de spijsvertering. Kortom; het gezondste brood van dit moment…

Oke, ik ben hier zelf altijd een beetje sceptisch over want ik geloof eigenlijk helemaal niet in al die hippe health food. Maar de marketing van al dit soort superfood is geniaal en dus voorspel ik dat mensen binnenkort ‘massaal’  overgaan op haverbrood ipv havermout bij het ontbijt.

En dat is natuurlijk lachen, want ik kan echt genieten van al die hypes en hoe iedereen dat uitprobeert. Dat betekent namelijk wel dat food en alle ontwikkelingen daarin leeft in Nederland en dat mensen van alles uitproberen. En dat is goed!!! want elke dag, jaren achter elkaar, een witte boterham hagelslag is natuurlijk te saai voor woorden!

Benieuwd wat ze allemaal gemaakt hebben met haver? zie hier: broodjes met honing en havervlokken, haver- en nigellabrood en typisch Duits korn an korn, maar ook patisserie zoals havercake met kokostopping, glutenarme appeltaart, een roodfruittaartje met havercrumble en meerdere soorten haverkoekjes.

Ben benieuwd hoe lang het duurt voordat haverbrood straks bij alle bakkers op de hoek groots worden aangekondigd. Maar het meest benieuwd ben ik nog wel hoe dat haverbrood smaakt….hopelijk binnenkort te krijgen bij mij in de buurt zodat ik even kan proeven van dit healthy hipsterfood.

 

(Visited 250 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *