Chai Cantuccini

Zijn deze Italiaanse knapperige koekjes niet het summum van genieten? Ik vind van wel!
Er zijn veel dingen in het leven mooi en een krachtige espresso of romige cappuccino op een zonnige ochtend in Italië mét een cantuccini staat toch wel hoog op dat lijstje mooie dingen.
Omdat ik gek ben op de warme specerijencombinatie van Chai heb ik deze Italiaanse koekjes gecombineerd met Indiase specerijen. Dat maakt deze cantuccini ook heel goed te verantwoorden in de winter;-)
Ze deden het zelfs goed tussen de oliebollen door tijdens Oud & Nieuw.

Italiaanse cantuccini met Indiase chai kruiden specerijen

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel + een beetje extra om je werkblad te bestuiven
  • 160 gr (riet)suiker
  • rasp van 1 citroen
  • 100 gr ongezouten blanke amandelen
Chai mix bestaande uit (ik gebruik kleine theelepeltjes, anders wordt het te kruidig)
  • 1 tl gemalen kardemom
  • 2 tl kaneel
  • 3/4 tl kruidnagel
  • 2 tl gemberpoeder
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 graden
Splits 1 ei en bewaar de dooier. Voeg het eiwit bij het andere ei en klop dit los.
Voeg het meel toe via een zeef en daarna de suiker, citroenrasp, alle specerijen en de noten. Kneed dit met je handen goed door elkaar tot een licht plakkerig deeg. Dat is echt zo gedaan.
Bestuif je aanrecht met wat extra meel en maak, afhankelijk van de grootte van je oven, 2 of 3 lange repen van zo’n 5 a 7 cm breed en 1,5 cm hoog.
Dit doe je eenvoudig met een roller die je bestuift of gewoon, zoals ik doe, met je handen. Steeds wat platter maken en dan wordt hij langer. De zijkanten duw je steeds weer naar binnen zodat hij niet te breed wordt.
De deegplakken leg je op een met bakpapier bekleed rooster in de oven. Daarna kwast je het overgebleven eigeel over de bovenkant uit.
Bak het geheel in 20 minuten lekker bruin. Hierna haal je ze uit de oven en snijd je ze in plakjes van 1,5 cm. Dit zijn je cantuccini.
Deze leg je op z’n kant weer terug op het rooster en bak je nog eens 8 minuten.
Haal ze uit de oven en laat ze helemaal afkoelen.
Verras je vrienden en collega’s met deze heerlijke smaaksensatie.
(Visited 232 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *