Hartverwarmende Chai Tea

Jaren geleden (2008) ging ik backpacken met een vriendin door India. Het allereerste drankje dat we kregen in het hostel was een vies ogend melkachtig goedje. We waren al redelijk in shock door alle smerigheid en chaos die we hadden gezien van het vliegveld naar dit veel te goedkope en dus ook vieze hostel en dit drankje vertrouwden we voor geen meter. Toch maar een klein slokje genomen en…..het viel best mee.

In de fantastische weken die volgden in dit extreme land gingen we de Chai Tea meer en meer waarderen. Tot op het niveau dat we onze eigen mokken meenamen op lange treinreizen zodat we direct een driedubbele portie konden kopen bij de trein ‘catering’   ipv een klein kartonnen bekertje. Duidelijk; wij waren verslaafd aan Chai Tea.

Inmiddels is Chai Tea natuurlijk hipper dan hip in Nederland en herken ik niet altijd meer de echte India smaak. Ik wil jullie dan ook graag een recept geven voor heerlijke Indiase Chai Tea!Chai TeaIk ben zo’n fan van de specerijen combinatie van Chai Tea dat ik er meerdere recepten mee heb gemaakt zoals cantuccini en cake. Deze komen later op mijn blog.

Ingredienten voor 2 mokken

  • 250 ml melk (liefst volle)
  • 300 ml earl grey tee
  • 6 kruidnagels
  • ½ kaneelstokje
  • 10 kardemompitten
  • 1 cm verse gember
  • anijszaadjes; zoveel als er tussen 2 vingertoppen passen
  • 2 tl rietsuiker

Aan de slag

Doe de melk in een steelpannetje en voeg alle ingredienten toe, behalve de earl grey thee. Laat dit op het laagste vuur warm worden. Dit mag best even duren want je wilt dat de smaken van de specerijen goed in de melk trekken. Als het warm is, zeef je de melk en verdeel je het over 2 mokken en vul je de rest aan met de earl grey thee. Heel klein theelepeltje rietsuiker erbij en genieten maar van deze hartverwarmende Chai Tea.

(Visited 76 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *