Coquilles in het groen

Als ik op zaterdag naar de markt ga en toevallig die avond ook thuis eet, zijn coquilles zo’n beetje vaste prik. Dit is niet heel vaak, dus het blijft hiermee luxe en exclusief:-) Moet ook wel want die dingen zijn hartstikke duur… Maar o zo lekker.
Wat kan ik daar van genieten!!
Deze keer had ik vooral een grote tas vol groenten en bedacht me last minute dat ik thuis at, dus rende nog even naar de viskraam. Geen idee wat ik erbij zou maken. Thuis, kijkend naar de tas vol groenten wist ik het ineens, coquilles in het groen met wat soja saus en gemengde pitten. En lekker dat het was:-)

recept coquilles met asperges
Ingrediënten voor 2 personen
  • 1 x spicy avocado dip
  • 2 el gemengde pitten, geroosterd
  • 4 groene asperges
  • 6 coquilles
  • 2 tl soja saus
  • plukje koriander
Aan de slag
Begin met het maken van de spicy avocado dip (recept achter het linkje). Die heb je in 5 minuutjes klaar. Intussen breng je vast een pan met ruim water aan de kook en rooster je de pitten in en droge koekenpan.

Blancheer (kook) de asperges 4 minuten in het water.

Tegelijkertijd smelt je een flinke klont roomboter in een koekenpan. De coquilles bak je aan elke kant 1,5 minuut.Belangrijk: prik er niet in met een vork. Draai ze om met een tang.

Nu is alles klaar om op de borden te leggen. Garneer met wat koriander en wat soja saus

(Visited 804 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *