Courgette basilicumsoep

De zomer lijkt wel verder weg dan ooit. Brrrr… Waarom zo nat en koud? :-(

Het betekent wel dat het heerlijk is om een lekkere warme soep te eten. En met de frisse basilicum voelt deze toch zomers aan. Aangezien courgette heel snel gaar gekookt is staat deze soep in no-time op tafel.

De yoghurt erdoor maakt hem zacht en romig zonder dat het vet wordt. 

recept courgette basilicum soep

Ingrediënten

  • 500 ml groentebouillon
  • 1 courgette, in dikke plakken
  • 1 teen knoflook
  • 1/3 peper, fijn gesneden
  • 3 handen verse basilicum
  • 2 a 3 el griekse/turkse yoghurt
  • 1 laurierblaadje
  • snuf zout

Aan de slag

Fruit de knoflook en peper aan in wat olie of boter.

Voeg na een minuutje de courgette, bouillon, zout en laurierblad toe

Laat dit 8 minuten koken en doe er vervolgens nog 1 minuut de basilicum bij.

Pureer nu tot een gladde soep. Roer de yoghurt erdoor en dien meteen op.

Enjoy!

 

(Visited 314 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *