couscous salade met za’atar en feta

Couscous salades zijn absoluut perfect voor haastige avonden. De couscous is in een mum van tijd geweld. Intussen snij je je favoriete ingrediënten en/of de ingrediënten die toevallig toch nog in je koelkast liggen. Hussel de boel door elkaar en eten maar.
Deze variant is een combinatie uit alle windstreken: Za’atar uit het Midden Oosten, Griekse feta, Griekse yoghurt en Italiaanse rauw ham. Hoewel elke soort rauwe ham natuurlijk prima is!

recept couscous salade met za'atar en feta

Ingrediënten voor 2 porties
  • 100 gr couscous
  • scheut kippen- of groentebouillon
  • 1 grote paprika, in blokjes
  • handjevol peterselie
  • 2 el griekse yoghurt
  • 80 gr feta, in blokjes
  • 6 plakken rauwe ham, in stukken gesneden
  • 3 tl citroensap
  • rasp van 1/3 citroen
  • 1,5 tl za’atar
Aan de slag
Kook wat water, maak de bouillon en giet een beetje over de couscous. De verpakking verteld je de hoeveelheid.
Vind je bouillon teveel gedoe dan kun je ook prima alleen water gebruiken. Laat dit wellen met de deksel op de pan.
Intussen snijd je de paprika, peterselie, ham en feta in stukjes.
Na een paar minuten roer je de couscous los met een vork. Is hij nog iets te hard dan doe je er een beetje water bij, anders is hij klaar.
Voeg alle gesneden groente toe samen met de yoghurt, citroenrasp, citroensap en za’atar. Even husselen en je maaltijd is klaar!
(Visited 561 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *