Crostini met mozzarella en vijgen/basilicum

Dit is toch wel echt een op en top heerlijk Italiaans voorgerecht. I love it. Probeer als het lukt goede burrata mozzarella te bemachtigen. Tegenwoordig in de meeste (grotere) supermarkten wel te krijgen. Ligt tussen alle lekkere franse kaasjes in een zakje met vocht. Je zult versteld staan van de romige binnenkant die lekker matcht met de knapperige burrata mozzarella.

recept italiaanse crostini met buratta en vijgen/basilicumIngrediënten

  • Ciabatta
  • Knoflook
  • Olijfolie (liefst extra vierge)
  • Burrata mozzarella
  • Verse vijgen
  • Verse basilicum
Aan de slag
Verwarm de oven tot 150 graden.
Snijd de ciabatta in dunne plakken en leg deze op het rooster in de oven. Rooster ze in zo’n 6 minuten tot krokante crostini’s,
Snijd de knoflookteen of tenen door de helft. Haal de crostini’s uit de oven en wrijf er met een helft knoflook overheen. Besprenkel daarna met de olijfolie.
Pluk stukken van de burrata (dat ziet er stukken leuker uit dan van die rechte plakken) en beleg de crostini’s hiermee. Garneer daarna nog met plakken vijg of plukjes basilicum.
Serveer op een groot bord of grote plank in het midden van de tafel en je hebt een shared dining voorgerecht of leuke borrelhap.
Buon appetito!
(Visited 317 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *