De rasp I love

Raspen. Dat klinkt zo simpel en…. hoe vaak doe je dat nou helemaal? De naam Grape ’n Cheese verraad het al een beetje; ik rasp echt bergen parmezaan weg. Maar ook bijvoorbeeld wortels, appels en citroenschillen verdwijnen bij mij vaak via de rasp in een gerecht. En ik ben erachter gekomen dat een goede rasp echt een groot verschil maakt ten opzichte van een ’normale’ rasp.

favorite: rasp van micoplaneIk dacht zelf ook dat het onzin was, maar echt, deze rasp is zo ontzettend fijn dat ik hem iedereen aanraad. Bij mij is het een favoriet cadeautje geworden voor vrienden. Ik gun iedereen het plezier van zo fijn raspen:-)

Hij is wel vrij prijzig; €29,-. Voor een rasp klinkt dat idioot, maar ik vind hem het dubbel en dwars waard.
De variant op de afbeelding is geschikt voor bv parmezaan, kool en chocolade. Ik gebruik hem zelf ook voor citroenzest, maar daar hebben ze eigenlijk een andere variant voor die nog beter werkt. Deze moet ik nog even ‘verdienen’  van mezelf.
Microplane maakt ook raspen om hout te bewerken dus je begrijpt, deze lui weten hoe ze een scherpe rasp moeten maken.
Doe je jezelf een plezier en geef het jezelf cadeau of zet hem op je verlanglijstje voor je verjaardag. Je krijgt er zeker geen spijt van.
(Visited 264 times, 1 visits today)

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *