dressing van basilicum

Dit is de eerste keer dat ik een dressing deel. Zou ik eigenlijk echt veel vaker moeten doen want ik maak giga veel dressing op basis van Griekse Yoghurt. Oké note-to-myself. En als ik het vergeet: herinner me er dan even aan binnenkort:-)

Anyhow, deze frisse basilicum dressing is heel errug lekker in allerlei salades. Teveel om op te noemen dus ik zou zeggen; experimenteer er zelf maar lekker op los. Uiteraard kun je deze ook fijn gebruiken om wortels, komkommer, bleekselderij, paprika etc in de dippen als healthy snack!

Je kunt hem een paar dagen bewaren in de koelkast. Zo’n weckpotje is ideaal. Maar een simpele tupperware doet natuurlijk ook prima dienst:-)

recept basilicumdressing

Ingrediënten voor zo’n leuk potje vol

  • 4 el dikke griekse yoghurt
  • 2/3 basilicumplant
  • snuf zeezout
  • 2 tl citroensap

Aan de slag

Doe de basilicum met zeezout en citroensap in een blender/keukenmachine/bakje-voor-staafmixer en maal heel fijn.

Doe er daarna de yoghurt bij en puls nog max 3 keer heel kort door elkaar. Langer wil je niet want dan wordt de yoghurt zo dun als melk en het is juist fijn als hij lekker lobbig blijft!

 

(Visited 288 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *