Flirterige entrecote met truffel, ei en briochebrood

Dames, ik heb de lente in mn bol. Jullie ook? En bij de lente hoort een zonnetje, vrolijkheid en lekker flirten. Toch? Ik vind van wel;-)
Flirten als vrijgezel lijkt me duidelijk, dat is heel makkelijk. Trek je hakken aan, ga naar buiten en straal. Meer hoef je niet te doen.
Maar als je een relatie hebt moet je wat meer moeite doen. En ik ga je helpen want de liefde gaat nog altijd door de maag en dit is hét recept voor het ultieme flirt-gerecht.

recept entrecote met truffelmayo, ei en briochebrood
Deze combinatie zie je niet vaak, is dus verrassend en ook nog super vol en rijk van smaak. De combi van het malse zoute vlees met het zoete knapperige brioche en de sexy truffelmayo….
Every man will love this. En het mooie is; JIJ OOK!!!:-)
En voor de singles onder ons: er komt een moment dat hij voor het eerst bij je thuis komt eten. Nu weet je wat te maken!
Ingrediënten voor 2
  • 2 mooie entrecotes. Doe jezelf een lol en koop echt goede bij de (islamitische) slager
  • 4 tl truffelmayonaise
  • 2 eieren
  • 2 plakken briochebrood. Bij de AH hebben ze prima lekkere brioche.
  • 2 flinke takje cherrytomaten
  • roomboter
Aan de slag
Haal de entrecotes ruim van te voren uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.
Verwarm de oven voor op 180 graden en haal de roomboter vast uit de koelkast. Leg de takjes cherrytomaten in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie. Rooster ze zo’n 15 minuten, haal ze uit de oven en dek af met aluminiumfolie totdat de rest van het gerecht klaar is.
Zet nu 2 koekenpannen en 1 grillplan op het fornuis. Heb je die laatste niet dan zijn 3 koekenpannen ook goed. De entrecote, brioche en eieren maak je tegelijk klaar, dus dat vergt even wat timing. Laat die vent even alleen en focus😉
Laat in 2 koekenpannen boter smelten en besmeer de plakken brioche met een dun laagje roomboter.
Breek de eieren in een koekenpan en bak ze sunny side up. Duurt ongeveer 5 minuten.
Na 2 minuten doe je de entrecotes in de andere koekenpan en die bak je 1 a 1,5 minuut aan beide kanten op hoog vuur. Ik gebruik altijd een timer op mijn telefoon. Te lang bakken is zonde van de malsheid namelijk.
De plakken brioche hebben, in een droge pan, maar 20 seconden aan beide kanten nodig dus die doe je het laatst in de grillpan.
Leg de entrecotes op een bord en besmeer met per stuk met 2 tl truffelmayonaise. Leg het ei hier schuin op samen met het briochebrood. Wat zeezout erover, tomaatjes ernaast en klaar is je flirt gerecht!
Rood wijntje erbij en wedden dat de sfeer top is!
(Visited 384 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *