Fregola met groene asperges en chorizo

Eerste paasdag ging ik gezellig borrelen en eten m’n kickboks-buddy en vriendin M. En toen vond ik het hoog tijd om weer eens wat te maken met Fregola. Echt….ik begrijp niet dat dat nog steeds niet in de supermarkt verkrijgbaar is. Het is zo ontzettend lekker. Maar again; even online kijken en dan heb je het zo in huis.
De chorizo is de shining parel van dit gerecht door de lekkere pittige bite.

recept Fregola met groene asperges en chorizo
Ingrediënten voor 2 personen
  • 150 gr fregola
  • 1 bouillonblokje
  • 100 gr chorizo
  • 75 gr gorgonzola
  • 20 gr parmezaan
  • flinke pluk munt
  • 20 gr pijnboompitjes
  • 15 groene asperges
Aan de slag
Kook de fregola in ruim water met een bouillonblokje in 20 minuten gaar
Intussen kun je de pijnboompitten roosteren.
De rest van de bereiding heeft max 5 minuten nodig; Bak de chorizo in een koekenpan aan. Voeg na paar minuten de asperges toe en op het laatst de gorgonzola.
Meng alles goed door de fregola en maak af met in stukjes gescheurde munt, parmezaan en een beetje olijfolie
Serveer op een groot bord of in een schaal en zet deze op tafel. Lekker shared dining.
(Visited 424 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *