Frittata met champignons en truffel

Het is herfst. We kunnen er niet meer onderuit. En dat is balen want het betekent dat de zomer voorbij is. Maar het is ook fijn want het betekent dat we weer openstaan voor warme, herfstige smaken in de keuken. En laten die nou net super lekker zijn. Ik denk dan aan truffel, champignons, kastanjes, pompoen & kaas.

Deze frittata (omelet) met champignons en truffel staat wat mij betreft dan ook symbool voor de herfst. Het is perfect voor een avondje op de bank als je niet veel zin hebt om lang in de keuken te staan.

recept Fritatta met champignons en truffel

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 20 gr gedroogde porcini
  • 1 bakje (kastanje) champignons
  • 2 lepels truffelmayonaise
  • 3 el (geiten)yoghurt
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • plukje verse peterselie

Aan de slag
Week de porcini een minuut of 20 in lauw water. Snijd het daarna heel fijn.

Klop de eieren los in een kom, samen met de (geiten) yoghurt, Italiaanse kruiden en porcini. Laat dit een minuut of 5 staan

Snijd intussen de champignons in plakjes en bak deze in wat (truffel) olie aan in een koekenpan. Laat ze een minuut of 5 bakken.
Vervolgens haal je 1/3 uit de pan en bewaar je deze even..

Nu doe je het eiermengsel in de pan en verdeel je deze goed. Leg de apart gehouden champignons bovenop het eiermengsel. Doe nu een deksel op de pan, zet het vuur laag en laag in een minuut of 8 rustig garen.

Als de onderkant stevig is en de bovenkant nog lichtelijk ‘fluffy’ dan is het klaar.

Verdeel de truffelmayonaise en peterselie erover. Beetje zeezout en klaar is kees.

Heerlijk met vers brood.

(Visited 434 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *