Gegrilde witlof met balsamico

Ik heb weer een recept van Jamie Oliver voor jullie. Zo nu en dan (veel te weinig) kijk ik 24Kitchen en zie daar dan de meest heerlijke dingen voorbij komen. De baan van Jamie….dat is toch een droom. Ik word enorm blij en zen van het kijken naar zijn programma’s in ieder geval.

Dit gerecht van gegrilde witlof en balsamico vond ik direct interessant want witlof is nou typisch een groente waar ik altijd met een grote boog omheen loop. Nee, zelfs met dikke lagen kaas en ham uit de oven (daar krijg je in principe alles lekker mee) krijg je mij niet aan de witlof. Maar dit recept van Jamie zag er zo lekker uit dat ik mezelf vermand heb en het toch een keer geprobeerd heb.gegrilde witlof met balsamico
En ik moet zeggen; het valt me zeker niet tegen. De zoete balsamico en kruidige rozemarijn balanceren de ‘nasty’ witlof heel aardig, haha. Heb het braaf opgegeten. Eerlijk is eerlijk, witlof zal nooit mijn vriendje worden, maar dat ik dit prima vond zegt wel wat. Dus voor de mensen die in de basis wel van witlof houden is dit helemaal een Must-Try-Recept!

Ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden. Laat je het me weten?

Ingredienten voor 2 bijgerechten

  • 2 witlofstronken
  • Paar takjes rozemarijn
  • zeezout
  • 2 el olijfolie
  • 1 el balsamico azijn
  • 1 teen knoflook
  • parmezaan

Aan de slag

Snijd de witlofstronken over de lengte doormidden. Leg de 4 helften in een hete grillpan en laat zo’n 8 minuten per kant grillen. De smaken van de witlof komen nu heel mooi vrij.

In de tussentijd snijd je op een flinke plank de rozemarijn en knoflook heel fijn. Neem echt even de tijd om ze heel goed klein te snijden. Daarna meng je de olijfolie, balsamico en zeezout erdoor zodat er een mooie dressing ontstaat. Dit kun je gewoon a la Jamie op de plank doen.

Als de witlof klaar is leg je deze in de dressing op de plank en snijd je ze in stukken. Meng goed met de dressing en bijna klaar ben je! nog even wat parmezaan erover raspen en dan kun je echt aanvallen!

 

Do you like it?

(Visited 10.944 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *