Eerder deelde ik al een keer een recept voor rode uien chutney. Vandaag heb ik een soortgelijk recept maar dan een stuk sneller klaar, minder zoet en met heerlijke geurende tijm. Deze doet het goed op bijvoorbeeld hamburgers. Ben zelf super fan van gekarameliseerde ui en het past ook helemaal in de herfstsferen van nu.
Dit recept bevat maar 4 ingrediënten en het kost je, buiten een paar keer roeren, helemaal geen werk. No excuses dus:-)
Ingrediënten
- 2 rode uien, in stukken
- flinke scheut rode wijn azijn
- 6 takjes verse tijm
- klontje roomboter of kokosolie
Aan de slag
Fruit de ui en tijm in de boter of olie kort aan in een pan met dikke bodem. Liefst op de kleinste pit.
Voeg de rode wijn azijn toe en zet het vuur op de laagste stand. Laat het zo onder af en toe roeren met de deksel erop in 30 minuten smoren tot je heerlijke gekarameliseerde rode ui hebt.
Geef een reactie