Geroosterde druiven & olijven

Once in a while eet je iets totaal nieuws en heb je van te voren geen idee wat voor smaken je gaat krijgen. Dit gerecht van 2 weken geleden was er zo een. Gemaakt met heel bekende ingrediënten, maar nog nooit in combinatie met elkaar en ook nog nooit uit de oven gegeten. Ik weet eigenlijk niet eens meer hoe ik op het idee kwam maar ineens deed ik het: druiven met olijven, geroosterd uit de oven. WEIRD. HEERLIJK. AWESOME!

Ik kan je vertellen: het is een smaak-explosie in je mond. Heb het nu voor 2 mensen gemaakt in twee totaal verschillende maaltijd combinaties en beide waren mega enthousiast.

gerecht Geroosterde druiven en olijven

Voor mijzelf is het in ieder geval de ontdekking van deze zomer.

Op de foto had ik het gemaakt als onderdeel van een libanese mezze tafel; geserveerd op Orzo met feta. Dit is ook heerlijk in combinatie met een stuk vlees of gewoon als borrelhap.

Ingrediënten voor 1 bijgerecht

  • 120 gr Orzo
  • 150 gr blauwe druiven
  • 150 gr groene olijven
  • 50 gr feta
  • stroperige en zoete balsamico: ik heb heel oude van de Oil & Vinegar. heb je dit niet, dan kun je ook een beetje honing nemen.

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verdeel de druiven en olijven over een rooster. Ik heb hiervoor een handige braadslede met rooster. Heb je dit niet, leg dan bakpapier op het grote ovenrooster. Sprenkel er een klein beetje olijfolie overheen en rooster zo’n 45 minuten.

Na 40 minuten kook je de Orzo in ruim water. Giet af en laat even staan.

Na 45 minuten verdeel je stukken feta bij de olijven en druiven en rooster je dit nog 5 minuten extra in de oven

Serveer de orzo nu met de olijven, druiven en feta er overheen. Maak af met wat zoete balsamico of honing. druiven en olijven in braadslede

olijven, druiven en feta in braadslede

 

 

 

(Visited 792 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *