Gestoofde lamsschenkel met olijven

Yes, weer een heerlijk gerecht met lamsvlees. Dit keer lamsschenkel die zo botermals wordt dat hij van het bot afvalt. Dit recept heb ik uit het boek De Souk van Salma Hage. Een aanradertje!

recept lamsschenkel met olijvenIngrediënten voor 4 personen

  • 4 lamsschenkels
  • 1 el bloem
  • 1/2 rode ui, in ringen gesneden
  • 1 teen knoflook, geplet
  • 2 ansjovisfilet in stukjes gesneden
  • 1 tl zevenkruidenmengsel
  • 100 ml rode wijn
  • 100 ml kippenbouillon
  • 200 gr gehakte tomaten uit blik
  • 75 gr groene olijven
  • 1/2 el granaatappelsiroop
  • snufje paprikapoeder
  • verse basilicum
  • Turks brood
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 150 graden en zet een pan met dikke bodem op het vuur. Smelt hierin wat roomboter en fruit de ui en knoflook op laag vuur aan.
Intussen bestuif je de lamsschenkels met de bloem en wat zout en deze doe je erbij in de pan.
Laat de schenkels om en om in zo’n 5 minuten aanbraden.
Voeg er nu de ansjovis, zevenkruidenmengsel en rode wijn bij. Laat dit een minuut of 3 koken.
Hierna voeg je de tomaten en bouillon toe. Zet de pan nu in de oven en laat een uur of 1,5 op laag vuur stoven. handig om de kernthermometer in de pan te doen en te zorgen dat de temperatuur niet boven de 85 graden komt.
Haal de pan uit de oven, zet terug op het vuur en voeg de olijven, granaatappelsiroop en paprikapoeder toe. Laat nog 6 minuten op laag vuur pruttelen.
Roer op het laatst de basilicum erdoor en serveer direct met Turks brood.
(Visited 316 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *