Gevulde paprika met spinazie, dadels en sinaasappel

Dit is recept nummer 1 uit de serie #gevuldepaprikachallenge. Deze Marrokkaanse variant is fris en verrassend en volgens mij een echt vrouwenrecept. Ik gok dat mannen zich na het eten afvragen wanneer het hoofdgerecht komt;-) Zelf vind ik dit een heerlijk zomergerecht en perfect voor een sportavond. Ik kan echt geen genoeg krijgen van de combi dadels, koriander en pistachenoten.

recept Gevulde paprika met spinazie, dadels en sinaasappel
Ingrediënten voor 2 personen
dressing
  • 1 sinaasappel zonder schil
  • 1 el olijfolie
  • 1 el frambozen azijn
  • 1 el gesneden koriander en munt
  • snufje zout
Vulling
  • flinke hand (baby)spinazie.
  • 2 el koriander en munt, in stukken gesneden
  • 1 sinaasappel, in blokjes gesneden
  • 6 medjoul dadels, in reepjes gesneden
  • 2 handen pistachenoten
Aan de slag 
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de paprika’s in de lengte (door de steel) doormidden. Besprenkel aan beide kanten met olijfolie en leg met de binnenkant naar beneden op een rooster. zet in de oven voor 15 minuten. Hierna draai je ze om en rooster je ze nog 5 a 10 minuten met de binnenkant naar boven
Intussen maak je de dressing en vulling
Voor de dressing mix je alle ingredienten in een foodprocessor fijn en door elkaar. Zet de dressing zolang apart.
Leg de spinazie op een snijplank en snijd er een stuk of 2 keer doorheen zodat de blaadjes iets kleiner worden. Meng dit vervolgens in een grote kom met alle andere ingrediënten en de dressing door elkaar. Laat staan totdat de paprika’s klaar zijn. Zo kan de dressing lekker in de ingrediënten trekken.
Als de paprika’s klaar zijn haal je ze uit de oven en vul je ze direct met de vulling. Zo wordt deze ietsje lauw en dat is lekker.
Meteen serveren en genieten.
(Visited 263 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *