Grieks gevulde paprika

Dit uitprobeersel op een snelle doordeweekse avond pakte naar mijn mening wel heel goed uit. Echt zo lekker! En in een mum van tijd op tafel. Give it a try.

recept grieks gevulde paprika

Ingrediënten voor 2 personen
  • 2 rode paprika’s
  • 250 gr lamsgehakt
  • 100 gr fetakaas
  • 2 el zilveruitjes
  • 12 olijven
Avocadospread
  • 1 avocado
  • 3 a 4 el griekse yoghurt
  • 1 tl olijfolie
  • 1 tl zeezout
  • 2 tl citroensap
Aan de slag
Snijd de top van de paprika en haal het hart eruit. Verwarm de oven voor op 180 graden en zet de paprika’s er vast in.
Bak het lamsgehakt rul in een pan zonder olie of boter en meng daarna met de zilveruitjes en in stukjes gesneden feta en olijven.
Haal de paprika’s uit de oven als deze 180 graden is en vul ze met het gehakt mengsel. Zet terug in de oven en bak af voor 18 minuten.
In de tussentijd maak je de avocadospread door alle ingrediënten te pureren. Gebruik hiervoor een keukenmachine. Heb je die niet dan lukt het ook wel met een vork maar ben je langer bezig om de avocado glad te krijgen.
Samen serveren en smakelijk eten!
(Visited 350 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *