Ibiza pompoen salade met biet en feta

Deze salade heb ik vorige week 4 keer gegeten. 2x als diner en 2x als lunch. Het is absoluut een van de lekkerste salades die ik in tijden gegeten heb. Super zomers, gezond en bovenal een verrassende combi van ingrediënten. Inspiratie voor deze salade kwam van Ibiza. Deze is de dag erna misschien nog wel lekkerder dus neem hem vooral, net als ik deed, ook mee naar kantoor als lunch. Wedden dat je collega’s jaloers over hun boterhammetje kaas naar jouw lunch kijken:-)

recept salade pompoen bieten fetaDeze salade is heerlijk met een glas rode wijn erbij. Bijvoorbeeld de Rioja op de foto hieronder.

Ingrediënten voor 2 salades

  • flespompoen
  • 3/4 blok feta
  • gemengde pitten, geroosterd. Denk aan pompoenpitten, pijnboompitten, etc.
  • veldsla
  • 2 grote of 3 kleine bieten
  • 1,5 tl griekse yoghurt
  • snufje kaneel
  • mini snufje kardemom
  • snuf zout
  • 2 el olijfolie
  • 1 el witte wijn azijn
  • 1/2 tl mosterd

Aan de slag

Zet een grote pan met ruim kokend water op het vuur en doe hier de pompoen in zijn geheel in. Laat zo’n 50 minuten koken. Hierna kun je de pompoen in stukken snijden. Hij is eetbaar met schil.

In de tussentijd snijd je de bieten in kleine stukjes en meng je deze door elkaar met de yoghurt, kaneel, kardemom en zout. Voor dressing mix je de olijfolie, witte wijn azijn en mosterd heel goed door elkaar zodat er een mooie egale massa ontstaat.

De pitten rooster je een paar minuten in een droge koekenpan.

Verdeel de veldsla over borden en sprenkel er de dressing overheen. Verdeel dan het bietenmengsel, pompoen, feta en pitten erover.

Genieten geblazen!

Pompoen-bieten salade

(Visited 377 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *