Jamie’s Coleslaw

Coleslaw is categorietje ‘altijd goed’. Ik neem het vaak mee naar werk als lunch. Dit recept heb ik van Jamie Oliver en ik heb de mayonaise vervangen door Griekse yoghurt. Beetje slanker.

recept coleslaw
Ingrediënten voor 6 personen
  • halve witte kool
  • 1 kleine rode ui
  • 3 geschrapte wortels
  • 2 rode appels
  • bosje peterselie
  • sap van 1 a 2 citroenen
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1 tl mosterd
  • zeezout

Aan de slag

Het meest ingewikkelde aan dit recept is het vele snijwerk. Het is namelijk echt het allerlekkerst als je super dunne julienne (reepjes) maakt van alle ingrediënten. Heb je een Magimix dan kun de snijhulpstukken gebruiken.

Snijd de witte kool, rode ui, wortel en appels dus in heel dunne reepjes. Take you time!
Meng in een kommetje de yoghurt met de mosterd, zeezout en citroensap.
Doe alle ingrediënten in een schaal en hussel goed door de dressing. Op het laatst schep je de peterselie er nog doorheen.

Ik laat deze salade altijd zeker een paar uur, of een nacht, in de koelkast staan. De dressing trekt dat mooi in de groenten en vooral de witte kool wordt hier lekkerder van.

Ook lekker om te garneren met walnoten!

 

(Visited 2.398 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *