Kernthermometer

Voor het perfecte vlees is dit mijn allerbeste vriendje in de keuken. Over het algemeen ben ik een redelijke chaoot en gaat koken bij mij vooral op gevoel. Maar voor sommige gerechten is de precisie van een thermometer een absolute vereiste.
Je wilt je duur gekochte ossenhaas echt niet verknallen en je wilt ook zeker niet na een hele tijd stoven tot de conclusie komen dat je kippendij of lamsschouder ‘te ver door’ is. Zo ontzettend zonde.

kernthermometer favoritesDaarom deze fantastische thermometer. Je prikt de pin in je vlees of pan (bij een stoofschotel), zet alles in de oven en het kastje houdt je uiteraard buiten de oven. Die van mij heeft een magneetje waardoor ik hem aan de oven kan hangen. Heel handig.

Je stelt de gewenste temperatuur in en dan gaat hij vanzelf piepen als het zover is.
Ook kun je de tijd instellen.
Je hebt allerlei verschillende soorten en veel verschillende prijzen. Het hoeft echt niet duur te zijn. Voor zo’n 20 euro heb je een prima exemplaar. Zeker op je verlanglijstje zetten dus komende verjaardag.
(Visited 206 times, 1 visits today)

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *