Klassieke lamsracks met verschillende soorten aardappelen

Lamsracks… absoluut een van mijn lievelings:-). Volgens mij vind ik dit lekker in elke variant denkbaar. Maar de klassieke variant met honing-tijmsaus is toch wel favoriet. Is natuurlijk ook een echt Grape ’n Cheese (zoet & hartig) gerecht.
Deze variant met verschillende soorten aardappels en blue stilton maakt het een verrassend gerecht.

Klassieke lamsracks
Ingrediënten voor 4 personen
  • 12 racks verdeeld in 4 stukken van 3 racks
  • 12 el honing
  • flinke bos tijmblaadjes
  • 12 kleine gekleurde aardappels
  • 12 plakken blue stilton (met kaasschaaf)
Aan de slag
Kook de aardappels met schil in zijn geheel 15 minuten in een pan water.
Hierna snijd je de aardappels in plakjes. Besprenkel ze met olijfolie en rooster ze 20 minuten in de oven.
Als je de aardappels in de oven hebt gezet smelt je wat roomboter in een braadpan en bak je de lamsracks (in zijn geheel) om en om bruin. Doe dit zo’n 2 a 3 minuten.
Leg de racks nu in een ovenschaal en overgiet ruim met honing en verse tijm. Schuif de schaal nu bij de aardappels in de oven en gaar verder voor zo’n 15 minuten. Wil jij ze minder rood, dan laat je ze langer in de oven liggen.
Ideaal om te gebruiken is de kernthermometer en ik vind de racks het lekkerst op zo’n 53 graden.
De laatste 5 minuten leg je de plakken blue stilton op de aardappels zodat deze mooi mee kunnen smelten.
Haal alles uit de oven, snijd de lamsracks in mooie plakken per rack en serveer meteen.
Smakelijk eten!
lamsracks in de oven
(Visited 365 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *