Kletskoppen

Kletskoppen vind ik super nostalgisch. Kan ze me van vroeger vooral herinneren uit nagerechten. Heerlijk bij een bolletje ijs.
Maar deze knapperige vriendjes zijn ook top als zoet tussendoortje, bij de thee of als traktatie op kantoor voor je verjaardag. Want ja….altijd maar die appelkruimeltaart wordt misschien ook een beetje saai
Je hebt maar weinig ingrediënten nodig en ze zijn met 6 minuutjes in de oven klaar. Weinig reden dus om deze niet een keer te maken.recept kletskoppenIngrediënten voor zo’n 20 a 25 kletskoppen
  • 125 gr lichtbruine of donkere basterdsuiker
  • 50 gr blanke amandelen (liefst schaafsel)
  • 1 tl kaneel
  • snufje zout
  • 60 gr roomboter
  • 50 gr bloem
  • 2 el water
Aan de slag
Gebruik je hele amandelen, maal ze dan eerst fijn in de keukenmachine om ze vervolgens in een droge koekenpan lichtbruin te roosteren. Geschaafde amandelen doe je direct in de pan en hak je na het roosteren grof.
Verwarm de oven tot 175 graden.
Zet een pannetje op het vuur en smelt de roomboter
Meng in een kom de basterdsuiker met kaneel en een snuf zout. Gebruik een handmixer en voeg al mixend de roomboter beetje bij beetje toe en vervolgens de bloem en amandelen.
Tot slot nog een beetje water om er een licht sticky deeg van de maken.
Bedek een ovenplaat met bakpapier en verdeel bolletjes deeg van een theelepel grootte. Druk ze plat tot max 1 cm met de bolle kant van een lepel. Zorg dat je voldoende ruimte tussen de bolletjes houdt, zo’n 8 cm.
Schuif de plaat nu in de oven en bak in 7 minuten tot ze karamelkleuring zijn. De bolletjes zullen smelten en uitlopen tot platte koekjes.
Laat ze een paar minuten afkoelen op de bakplaat en schep ze daarna met een plat mes op een taartrooster zodat ze kunnen uitharden. Nu doe je het volgende deel van je deeg in de oven en dit herhaal je totdat alle deeg op is.
Niet allemaal tegelijk opeten he;-)
recept kletskoppen
(Visited 659 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *