Kruidige kikkererwten schotel met ei en pistachenoten

Een vegetarisch diner voor een vriendinnetje was de challenge. Niet zo moeilijk zou je denken want ik maak vrij veel vega gerechten. Alleen….als ik een dinertje geef dan moet het iets speciaals zijn (beetje overdreven maar dat zit nou eenmaal tussen mijn oren) en dan grijp ik toch snel naar vlees. Vandaar dat ik dit een challenge vond.

Dit gerecht is geïnspireerd op een absoluut niet vega gerecht van Ottolenghi en ik vind hem zelf erg goed gelukt! En het ziet er ook nog eens heerlijk robuust uit als je de pan op tafel zet.

recept vegetarisch kikkererwten en eiIngrediënten voor 2 personen

  • 1 blik kikkererwten
  • schil van 1/2 citroen
  • 2 tl ras-el-hanout
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/2 uitje
  • 1 teen knoflook
  • handvol pijnboompitten
  • 30 pistachenoten
  • 2 of 3 eieren
  • flinke hand koriander
  • 100 gr cherrytomaten
  • 50 gr griekse yoghurt
  • 12 gr amandelpasta/hazelnootpasta of tahin (wat je lekker vindt of in huis hebt)
  • 1 el citroensap
Aan de slag
Verwarm de oven op 180 graden en rooster de cherrytomaten, besprenkeld met wat olijfolie, in de oven voor 12 minuten.
Snipper de ui, pers de knoflookteen uit en spoel de kikkererwten schoon onder de kraan. Fruit nu de ui en knoflook in wat olijfolie voor een paar minuten in een braad-of hapjespan. Bak in een andere (droge) pan de pijnboompitten lichtbruin.
Voeg de kikkererwten toe, aan de ui en knoflook, samen met de ras-el-hanout, komijnpoeder, citroenrasp en 1 el olijfolie. Roer goed door en bak dit een aantal minuten aan.
In de tussentijd meng je de yoghurt met de pasta of tahin en citroensap tot een gladde massa.
Breek nu de eieren voorzichtig over de kikkererwten. De dooiers moeten heel blijven. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 2 minuten garen. Leg daarna de cherrytomaatjes erbij in de pan (niet op de dooiers) en laat nog 2 minuten rustig garen met de deksel erop.
Verdeel als laatste de pijnboompitten, pistachenoten, yoghurtdressing en koriander in de pan.
Zet de pan op tafel en schep vanuit hier op de borden.
Enjoy!
(Visited 395 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *