Labne met baharat en dadels

Labne is mega hip op dit moment. Nou, eigenlijk is dat al een hele tijd aan de gang en loop ik gewoon een beetje achter;-) Anyhow… dat is nogal dom van me aangezien het té lekker is en ook nog eens super easy om te maken.

Het is een soort van hartige hangop. Hoewel ik dagelijks yoghurtdressings maak voor m’n lunch met de kruiden die je ook voor labnes gebruikt had ik nog nooit de uitgelekte yoghurt gemaakt en gegeten met libanees brood. 

recept Labne met baharat en dadels

Je kunt allerlei varianten bedenken en de meest bekende en gegeten is die met za’atar. Laat dat nou net degene zijn die ik het minst lekker vind. Maar smaken verschillen want ik ben gewoon niet zo’n fan van za’atar.

In ieder geval is dit echt de perfecte borrelhap want hartstikke gezond en slank én het ziet er fantastisch uit.

Eergisteren maakte ik 4 varianten die ik de komende tijd allemaal deel. Ik begin met de lekkerste; labne met baharat en dadels. Zoet er hartig, dus precies in het straatje van Grape ’n Cheese!

Ingrediënten

  • 500 gr dikke griekse of turkse yoghurt
  • olijfolie
  • baharat
  • honing
  • medjoul dadels, in reepjes gesneden
  • 1 el zeezout

Aan de slag

Het uitlekken van de yoghurt heeft een aantal uren nodig. Dus wil je dit eten bij de borrel of als voorgerecht dan moet je ’s ochtends of de avond ervoor even de yoghurt in een zeef doen; 1 min werk.

labne

Leg een zeef in een diepe kom en in de zeef leg je een schone theedoek (of kaasdoek mocht je die hebben). Hier schep je de yoghurt in met een eetlepel zout. Even goed mengen en dan vouw je de theedoek dicht en zet je het geheel in de koelkast. Al het vocht lekt nu door de theedoek en zeef in de kom. Easy does it:-)

Pak een bord of schaal en spreid de labne in een rondje erop uit. Sprenkel er wat olijfolie overheen en strooi hier baharat over. Hoeveelheid is even naar eigen inzicht. Ik zou 4 keer strooien tussen 2 vingers.

Verdeel hier een heel klein beetje honing over en leg de dadels erop.

Serveren met libanees platbrood of pitabroodjes en het is genieten geblazen!

 

(Visited 426 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *