Labne met limoen en munt

Hierbij weer een nieuwe labne. Nu super fris met limoen en munt Dit is de derde variant na de labne met baharat & dadels en die met sumak & granaatappel. Limoen en munt zijn vreselijk fris en dat maakt deze labne de ultieme zomervariant.

Drink hier een heerlijk glas frisse witte wijn bij en je bent in de hemel.
recept Labne met limoen en munt

Ingrediënten
  • 500 gr dikke griekse of turkse yoghurt
  • olijfolie
  • sap van 1/2 limoen
  • rasp van 1/4 limoen
  • handje fijngesneden munt
  • 1 el zeezout
  • optioneel: beetje koriander, fijngesneden

Aan de slag

Het uitlekken van de yoghurt heeft een aantal uren nodig. Dus wil je dit eten bij de borrel of als voorgerecht dan moet je ’s ochtends of de avond ervoor even de yoghurt in een zeef doen; 1 min werk. Leg een zeef in een diepe kom en in de zeef leg je een schone theedoek (of kaasdoek mocht je die hebben).

Hier schep je de yoghurt in met een eetlepel zout. Even goed mengen en dan vouw je de theedoek dicht en zet je het geheel in de koelkast. Al het vocht lekt nu door de theedoek en zeef in de kom. Easy does it:-)

Meng de labne met limoensap en limoenrasp en spreid in een rondje uit op een bord of schaal. Sprenkel er wat olijfolie overheen en garneer met de fijngesneden munt en eventueel koriander.

Serveren met libanees platbrood of pitabroodjes en het is genieten geblazen

(Visited 334 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *