Labne met sumak en granaatappel

Hierbij weer een nieuwe labne. Dit keer met sumak en granaatappel. Dit is de tweede variant na de labne met baharat en dadels. Dit recept komt van Nadia en Merijn. De dames die Labne bekend hebben gemaakt in Nederland.

recept Labne met sumak en granaatappel

Ingrediënten

  • 500 gr dikke griekse of turkse yoghurt
  • olijfolie
  • sumak
  • granaatappelpitjes
  • 1 el zeezout

Aan de slag

Het uitlekken van de yoghurt heeft een aantal uren nodig. Dus wil je dit eten bij de borrel of als voorgerecht dan moet je ’s ochtends of de avond ervoor even de yoghurt in een zeef doen; 1 min werk.

Leg een zeef in een diepe kom en in de zeef leg je een schone theedoek (of kaasdoek mocht je die hebben). Hier schep je de yoghurt in met een eetlepel zout. Even goed mengen en dan vouw je de theedoek dicht en zet je het geheel in de koelkast.

Al het vocht lekt nu door de theedoek en zeef in de kom. Easy does it:-)

Pak een bord of schaal en spreid de labne in een rondje erop uit. Sprenkel er wat olijfolie overheen en strooi hier sumak en granaatappelpitjes over. Hoeveelheid sumak is even naar eigen inzicht. Ik zou 4 keer strooien tussen 2 vingers.

Serveren met libanees platbrood of pitabroodjes en het is genieten geblazen.

(Visited 371 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *