lamsstoof met balsamico en groene asperges

Het is lente en dan lopen de lammetjes in de wei. Reminds me of mijn jeugd. Wij hadden praktisch elk jaar weer van die schattige lammetjes thuis. Ik heb er ook een aantal met de fles groot gebracht. Zo leuk! Echt sweet memories.
Ook buitenritten maken met de paarden en dan weides vol lammetjes zien. Dat geeft je een op-en-top lente gevoel.
Oh, en wat ik het allerleukst vond (call me weird) was wakker worden door schapen geblaat, haha. Lekker landelijk gevoel:-)

recept lamsstoof met balsamico en aspergesMaar goed, dit is dus ook het seizoen is om lekker lamsvlees te eten. En laat ik daar nou net super gek op zijn.

Rijmt dat met bovenstaande liefdesuiting aan lammetjes? Ja waarom niet… Als ze een goed leven hebben gehad, zoals bij ons het geval was, dan is het helemaal niet zo zielig als ze geslacht worden. Daarin zijn ze niet anders dan kuikens, kalfjes en biggetjes natuurlijk.
Dit recept combineert zoete balsamico met zoute noten en een volle stoofsmaak. Jammie!
Ingrediënten voor 2 personen
  • 1/2 rode ui, gesnipperd
  • 1 wortel, fijngemalen in de keukenmachine
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 200 ml frito of passata
  • 200 gr lamsvlees (schouder)
  • 100 ml kippenbouillon
  • 150 ml rode wijn
  • 6 el balsamico azijn
  • beetje balsamico crème
  • handje pistache- en hazelnoten
  • 6 dunne groene asperges
  • 100 gr bulgur
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 100 graden en pak een pan met dikke bodem die ook de oven in mag.
Fruit de ui, wortel en knoflook op laag vuur aan in wat roomboter en laat dit 5 minuten rustig smoren.
Hierna voeg je het lamsvlees toe en dit braad je rondom kort aan. Doe er nu de helft van de kippenbouillon, rode wijn en balsamico azijn bij.
Zet de pan met deksel erop in de oven en laat in 45 min op 80 graden doorgaren. Hiervoor heb je de kernthermometer nodig.
Tegen het einde van de oventijd bereid je de bulgur volgens de verpakking met de helft van de kippenbouillon
Als de stoof uit de oven komt zet je hem terug op het vuur zodat de saus kan inkoken. Hiervoor haal je het vlees eruit en doe je de asperges erin. In de tussentijd kun je het vlees in stukken snijden
Serveren met de bulgur en garneren met de noten en balsamico crème. Geniet ervan
(Visited 312 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *