Libanese aubergine en bloemkool

Ik zei het vorige week al: ik ben helemaal into Libanees eten. Baharat, za’atar, sumak, labne, libanees brood, gegrilde aubergines. Ik ga helemaal los. Dit heerlijk simpele groentegerecht is een perfect bijgerecht of je eet hem met wat sla als lunch. Je kunt er alle kanten mee op en het is heerlijk

recept Libanese aubergine en bloemkool

Ingrediënten

  • kwart bloemkool, in kleine roosjes gesneden
  • 1 aubergine
  • zeezout
  • 2 el Griekse yoghurt
  • flinke snuf baharat
  • koriander
  • 1 tl citroen of limoensap

Aan de slag

Om aubergines goed te grillen is het handig om er eerst een half uurtje het vocht uit te laten trekken. Dit doe je zo: snijd de aubergines in de lengte in dunne plakken en leg deze op een snijplank. Maal er nu royaal zeezout overheen aan beide kanten en laat dit een half uurtje staan. Hierna wrijf je het zout er af en dep je ze droog met keukenpapier.

Nu zijn ze klaar om in een droge(!!) grillpan te grillen. Je zult zien dat je snel van die mooie bruine grillstrepen krijgt en ze zijn in mum van tijd klaar. Leg ze even apart en gooi nu de stukjes bloemkool in de droge grillpan. Sprenkel er een beetje olijfolie overheen en laat een minuut of 5 grillen. Regelmatig omschudden en het is oké als ze een beetje bruin/zwart worden.

In de tussentijd maak je de dressing door yoghurt te mengen met een snuf zout en limoensap.

Bloemkool klaar? Leg deze dan met de aubergines over een bord en verdeel er lepels yoghurt overheen. Maak af met een de baharat en koriander en klaar is je heerlijke groentegerecht.

(Visited 1.350 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *