Maaltijdsalade voor mannen

Een van de grote voordelen van single zijn is dat je onbeperkt maaltijdsalades kunt eten:-)  Oke, ik zie je lachen, maar serieus….vrouwen hoor ik vaak zeggen dat ze echt niet met een salade hoeven aan te komen omdat manlief dat te weinig vindt, het vlees ontbreekt en het simpelweg konijnenvoer is.

Oke, uitzonderingen daargelaten (ik ken ze;-)) maar die zijn eerder uitzondering dan de regel. En zeker nu het weer zomer wordt willen veel vrouwen graag meer salades eten mét hun vent. Daarom vandaag een heuse maaltijdsalade voor mannen.

recept maaltijdsalade voor mannen

Wat maakt deze salade mannelijk? Nou de geur, de structuur en de smaken:-)

Allerbelangrijkste is de geur en die komt van de dressing die ik heb gemaakt van de Oil & Vinegar Australian Bush mix. Deze heeft een intense rokerige geur en smaak en doet je denken aan de Remia BBQ saus voor echte mannen. Je weet wel van die reclame met Sylvester Stallone en Jan Kooijman.

Anyhow, manlief is gonna love this. Dan doe je er nog gegrilde nectarines bij omdat die structuur een soort van vlezig is. Super lekker én mannelijk. Voeg daar de rauwe ham (mannelijk) en uien (mannelijk) aan toe en mijn punt is duidelijk; je hebt een mannen salade. En nog licht verteerbaar ook. Ik zeg: best of both worlds.

Op mijn foto heb ik de dressing uitgestreken over het midden. Hierdoor kun je zelf de salade met dressing door elkaar mengen en dat is goed, want dan komt die rokerige geur nog meer vrij.

Serveer er wat stokbrood bij en je hebt een top maaltje!

Ingrediënten voor jou en je vent

  • 4 handen veldsla
  • 2 nectarines, in plakjes
  • 2 el zilveruitjes
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1/5 komkommer OF 1 avocado (vullender dus waarschijnlijk beter voor hem), in stukjes
  • 2 el griekse yoghurt
  • 4 tl Australian mix
  • 3 plakken rauwe ham
  • 2 tl olijfolie
  • stokbrood

Aan de slag

Begin met het mengen van de Australian mix met de olijfolie.

Intussen maak je de rest van de salade klaar door de sla te mengen met de paprika, komkommer en/of avocado. Hierna meng je het kruidenmengsel door de Griekse yoghurt.

Verhit een grillpan en doe hier een heel klein beetje olijfolie in. Grill de necatrineplakjes op hoog vuur zo’n 1,5 minuut aan elke kant.

Verdeel de rokerige dressing over de salade, verdeel de uitjes erover en leg de plakjes rauwe ham en nectarines ernaast.

Stokbrood erbij en klaar is je salade. Ook perfect om te serveren bij de BBQ.

 

(Visited 732 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *