Met fris-zoete kikkererwten gevulde paprika

Kunnen jullie je de #gevuldepaprikachallenge van een tijdje geleden nog herinneren? Ik ben stiekem een beetje vergeten om alle recepten daarvan te delen en kwam deze nog tegen:-)

Hierbij dus recept nr 3 uit de #gevuldepaprikachallenge: Het is een koude met een friszoete kikkererwtenvulling. Deze kikkererwten salade haalde ik ooit van pinterest en stond al minimaal 10 maanden op mijn to-do lijstje. Nooit van gekomen.

Tot ik nu met de paprika ineens een heel goede combi voor me zag.
De vulling heeft echt alles in zich; zoete honing, knoflook, bitterachtige lente-ui en zure limoen. En juist dat maakt hem spannend én heerlijk

Zeker het proberen waard en absoluut een verrassing voor je smaakpapillen

recept Gevulde paprika met kikkererwten

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 paprikas
  • 1 blik kikkererwten
  • 200 gr cherrytomaten gehalveerd
  • 4el olie
  • 3 el frambozenazijn
  • zout
  • peper
  • 1 el honig en wat extra voor de garnering
  • 1 teen knoflook
  • rasp van 1/2 limoen
  • sap van 1/4 limoen
  • 1 lente ui, in kleine ringetjes gesneden
  • flinke hand basilicum
  • bieslook, fijngesneden

Aan de slag

Laat de kikkererwten uitlekken, spoel ze af en doe ze in een grote kom.

Doe de cherrytomaten, lente ui, bieslook en basilicum erbij in de kom

Zet een steelpannetje op het vuur. Verwarm hierin de olie en voeg knoflook, frambozenazijn, zout, peper, honing, limoenrasp en limoensap toe. Verwarm al roerend op laag vuur.

Zodra het warm is giet je dit in de kom en hussel je goed door. Laat 15 a 30 minuutjes staan zodat alle smaken lekker in elkaar kunnen trekken.

Snijd de kap van de paprika’s af en haal de zaadlijsten eruit.

Vul de paprika’s met het kikkererwten mengsel. Garneer met basilicum en wat honing.

Klaar is je heerlijk frisse gevulde paprika.

kikkererwten vulling paprika

 

(Visited 446 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *