no-bake dadel chocolade taart

Voor een babyshower werd iedereen gevraagd wat lekkers mee te nemen. Ik had ver van te voren beloofd een taart met chocolade te maken. Maar die week zag ik dat ik op vrijdag flink op stap zou gaan. En dat betekende dat ik zaterdagochtend sowieso te brak zou zijn om ook nog een hele taart te gaan bakken;-)

Dus besloot ik donderdag vast wat te maken wat lang genoeg goed zou blijven. En dat werd deze idioot lekkere dadel-chocoladetaart. Mjammie… nog beter dan gehoopt. Hij ging ook als enige taart hélemaal op. Dat is het beste compliment:-)

recept no bake dadel-chocoladecake

Ingrediënten voor 1 cake

  • 350 gr ontpitte medjoul dadels
  • 180 gr pure choco
  • 1 el kokosolie
  • 80 gr geroosterde amandelen
  • 1 el kokosrasp (of zoveel je wilt)

Aan de slag
Begin met het roosteren van de amandelen in een droge pan en breek intussen de chocolade in stukken.

Maal de amandelen tot kleine stukjes in een keukenmachine en zet apart. Doe hierna hetzelfde met de chocolade en zet ook deze apart. Als laatste maal je in de keukenmachine de dadels tot een massa met de kokosolie.

Spatel de chocolade en amandelen door de dadel massa en meng heel goed door elkaar. Stort dit in, een met bakpapier beklede, cakevorm.

Zet in de koelkast tot gebruik en strooi er kokosrasp over voordat je hem serveert. De kokosrasp is eigenlijk puur ter garnering omdat het er leuk uitziet. Snijd in dunne plakjes om te serveren want het is behoorlijk machtig.

(Visited 3.586 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *