Omelet met tomaat en zilverui

Wie mijn blog een beetje volgt weet al dat ik gek ben op eieren. En dan vooral de verse eitjes van mijn moeders kippen. Een omelet recept mag dan ook niet ontbreken. Dit is een heel eenvoudige omelet met pure smaken van tomaat, zilverui en peterselie. Ik deed er nog wat baharat kruiden doorheen. Als je die in huis hebt; vooral doen. Zo niet, geen enkel probleem:-)

Ik eet hem gewoon zo op, maar kan me voorstellen dat je het lekkerder en vooral meer vullend vindt op een boterham.

omelet tomaat en zilverui

Ingredienten voor 2 personen

  • 4 eieren
  • 2 tl baharat (optioneel)
  • handje fijngesneden peterselie en/of koriander
  • 20 cherrytomaten gehalveerd
  • 2 el parmezaan
  • 2 el zilveruitjes
  • 1 teen knoflook

Aan de slag

Kluts de eieren in een kom en voeg de kruiden toe en eventueel de baharat. Laat dit even staan zodat de smaken lekker in elkaar trekken.
Smelt wat roomboter op laag vuur in een koekenpan. Voeg de geperste knoflook en hele cherrytomaatjes toe en laat een paar minuten op laag vuur fruiten.

Na 2 minuten doe je het eiermengsel erbij, plus de zilveruitjes en parmezaan.

Dit laat je met een deksel op de pan een minuut of 4 garen. Once again: laag vuur;-)

Smakelijk eten!

(Visited 295 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *