Open zalmburger op geroosterd brood

Gisteren las ik op culy.nl dat geroosterd brood de trend is in San Fransisco. En je weet; de meeste trends ontstaan niet in ons kikkerlandje maar in Amerika. Grote kans dus dat wij het straks ook hartstikke hip vinden en ruilen we quinoa in voor geroosterd brood.

En aangezien ik super begaan ben met jullie hipheid leek het me goed nu vast en recept met geroosterd brood te delen:-)

Deze open zalmburger (op geroosterd brood dus) dus maakte ik een tijdje geleden en als niet-zalm-eter vond ik deze zelfs super super lekker. Kortom: be hip, be pretty en maak snel dit heerlijke recept. Ziet er ook nog eens super leuk uit.

recept open zalmburger

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 stukken zalmfilet zonder huid
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 2 el zeekraal, 1 minuut geblancheerd
  • 2 sneeën kwalitatief goed en dik maisbrood. Ik gebruikte die heerlijk van BBROOD waar ik eerder over schreef.
  • plukje koriander
  • citroen

marinade

  • 20 ml ketjap
  • 20 ml soya
  • 40 ml appelsap
  • 10 ml gembersiroop
  • 1 teen knoflook

Aan de slag

Laat de zalmfilets 1 uur laten marineren in de marinade.

Meng de yoghurt met 1 tl citroensap, beetje citroenschil en fijngesneden koriander.

Vlak voordat je wilt opdienen blancheer je de zeekraal 1 minuut. Blancheren is eigenlijk gewoon heel kort koken. Hiervoor zet je een pan kokend water op het vuur, doe de zeekraal erin en haal het er na een minuut weer uit.

Besmeer je brood flinterdun met roomboter en leg in een grillpan om te roosteren. Aan elke kant 45 sec (in de gaten houden of het niet te hard gaat)
Natuurlijk kun je het brood ook gewoon in de broodrooster doen. Vind ik zelf iets minder lekker want maakt het droger.

De zalm bak je aan elke kant 2 minuten (niet langer!!!) in de roomboter en klaar is kees.

Opstapelen volgens de foto en genieten maar.

(Visited 163 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *