Oreo ijs

Zeg Oreo tegen een vrouw en ze wordt blij. Zeg Oreo verwerkt of gecombineerd met wat anders en ze wordt nog blijer. Wat is dat toch met Oreo? Eerlijk gezegd vind ik de koekjes zelf helemaal niet eens zo boeiend. Best droog eigenlijk. Maar eerlijk is eerlijk; vermengd met ijs, of verstopt in chocolade is het echt gruwelijk jummie.

En gelukkig is Oreo ijs ook nog eens ontzettend makkelijk om zelf te maken. Hoe fijn is dat:-)

Wedden dat je vent stiekem net zo hard meegeniet van dit ijsje?!

recept oreo ijs

Ingrediënten voor zo’n 4 a 5 porties

  • 320 gr vanille ijs. (ik gebruikte Hertog ijs)
  • 9 Oreo’s

Aan de slag

Zet je vriezer op de koudste stand!

Haal het ijs uit de vriezer en doe 320 gram in een mengkom. Laat dit even staan zodat het iets zachter wordt. Maar niet te lang!! eigenlijk precies zoals je het ook zou serveren. Dus dat je er goed met een ijsschep doorheen kunt.

Crunch 6 van de Oreo koekjes klein in een keukenmachine of door ze tussen een theedoek te leggen en erop te slaan met een houten spatel. Deze crunch schep je vervolgens door het ijs. Blijf echt even goed scheppen zodat het zich helemaal vermengt.

Dan zet je het ijs snel terug in de vriezer. Doordat je de vriezer superkoud hebt gezet vriest het ijs heel snel weer in. De kou is nodig om mooi ijs te behouden. Anders krijg je er kristallen op en dat wil je niet.

Als je het ijs wilt serveren breek je nog een half Oreo koekje in stukjes als garnering.

Enjoy!

(Visited 814 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *