Over mij

Hi, welkom op mijn foodblog waar ik hoop je te kunnen inspireren met heerlijke en makkelijke recepten.

Mijn naam is Marleen, ik woon in Amsterdam en kom oorspronkelijk uit Brabant. Dit maakt mij ‘vanzelfsprekend’ een behoorlijke Bourgondiër;-) Ik houd enorm van lekker eten, gezellig koken, mooie keukenspullen, uit eten gaan en…….(rode) wijn!

Het liefst ga ik op zaterdag naar één van de markten in Amsterdam en vul tassen met van allerlei lekkers dat ik tegenkom en wat in het seizoen is. De rest van de week maak ik hier dan verschillende gerechten van. Naast de markt haal ik inspiratie uit kookboeken en restaurants.

Zo nu en dan zet ik mezelf even op rantsoen en tijdens één van deze periodes waarin ik wel heel streng was voor mezelf raakte ik een soort van ‘obsessed’ met gezond maar toch lekker eten waardoor ik allerlei blogs ben gaan volgen. Dat vond ik zó leuk dat ik dacht “dat wil ik ook”. En zo ontstond Grape ’n Cheese.

marleen grape 'n cheeseDe naam Grape ‘n Cheese heeft twee betekenissen. Allereerst zullen mijn vrienden, als je ze vraagt waaraan ze denken bij Marleen, meteen “wijn en heerlijke kaasjes” zeggen. Daarnaast komt de combinatie zoet en hartig behoorlijk vaak voor in mijn gerechten. I love it! Denk hierbij aan Marokkaanse tajine met pruimen, zuurkool met worst en dadels, quiche met parmaham en vijgen en uiteraard veel kaas met druiven:-).

Ik vind het fantastisch als vrienden komen eten en stiekem speel ik graag restaurantje thuis. Zal wel iets te maken hebben met alle jaren die ik in de horeca heb gewerkt! Maar die tafel vol vrienden heb ik natuurlijk niet elke dag en op andere dagen maak ik vooral veel salades en ovengerechten. En alsof mijn leven zo nog niet voldoende gevuld is met eten, werk ik als marketeer voor het foodmerk Maggi waardoor ik echt van ‘s ochtends vroeg tot ‘ s avonds laat mag nadenken over eten. Living the good life!

Een gouden tip die mijn leven in de keuken echt makkelijker heeft gemaakt is het eenmalig kopen van een basisvoorraad kruiden en specerijen. Vroeger schrok ik van recepten met ellenlange ingrediëntenlijsten maar vaak blijkt een groot deel gewoon kruiden en specerijen te zijn die je (eenmalig) koopt en die eindeloos goed blijven. Heb je die eenmaal in je kast dan ziet zo’n recept er ineens heel haalbaar en gemakkelijk uit. Trust me:-). Ga dus even naar de supermarkt en maak je leven makkelijk door onderstaande kruiden en specerijen in te slaan.

Verder ga ik er in mijn recepten vanuit dat je zout, peper, (room)boter en olijfolie altijd in huis hebt. Een must-have!

Ik ben erg benieuwd wat je van mijn blog vindt dus laat vooral berichtjes achter!

groetjes,
Marleen

Must-have ingrediënten:

  • Italiaanse kruiden
  • Ras el hanout
  • Kaneelstokjes
  • Gemalen kaneel
  • Kippen bouillonblokjes
  • Nootmuskaat
  • Laurierblad
  • Kruidnagels (heel)
  • Kardemom (heel)
  • Kardemom gemalen
  • Gemberpoeder
  • Paprikapoeder
  • Komijnzaad gemalen

 

(Visited 823 times, 1 visits today)

Comments

  1. says

    Hoi Marleen,

    Wat een leuke blog heb je! Ik heb zelf ook een blog, genaamd Kookmeisje, en daarnaast werk ik drie dagen bij Kroon op het Werk. Robert attendeerde mij net op je blog, dus vandaar dat ik even een kijkje ben gaan nemen.

    Komen elkaar vast een keer tegen!

    Gr. Anne-Ruth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *