Pasta met pompoen en pistache

Pompoenen….ze zijn weer all over the place. Daar kan ik vanaf de zomer echt al naar uitkijken. De mooie oranje vrienden geven direct een knus en warm herfst gevoel. Ze staan ook super leuk als decoratie.

Daarnaast kun je pompoen echt met zoveel verschillende dingen combineren; de zoete smaak matcht onwijs goed met noten, kruiden als kardemom, kaas en vlees. De combinaties zijn eindeloos.

recept pasta met pompoen en pistacheDeze pasta met pompoen en pistache is gebaseerd op een recept van Ottolenghi’s boek Plenty More. Als je dat boek nog niet hebt of kent; zet hem op je sinterklaas of kerst verlanglijstje. Ontzettende aanrader!

De ingrediënten lijst is best lang, realiseer ik me. De bereiding is echter super easy. Letterlijk een kwestie van alles bij elkaar gooien en in de oven doen. Dat kun jij ook;-)

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr droge (inktvis) pasta
  • 4 el Hüttenkase of dikke Griekse Yoghurt
  • 4 handjes pistachenoten, gepeld
  • 1 rode ui, in dunne plakken
  • 1 flespompoen, geschild en in stukken van 3 cm
  • 1/2 tl nigellazaad
  • 1/2 tl gemalen komijnzaad
  • 1/4 tl gemalen kurkuma
  • 4 kardemompeulen, gekneusd
  • 1,5 kaneelstokje
  • 1 groene chilipeper, over de lengte doormidden
  • 1 el kristalsuiker
  • 200 ml groentebouillon
  • 1 el koriander, fijngesneden

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 graden

Smoor de ui in een pan met dikke bodem aan in wat roomboter. Laat dit een minuut of 6 rustig smoren en voeg dan de pompoen toe en zet het vuur hoog. Laat dit 10 minuten bakken en roer af en toe

Neem de pan van het vuur en doe het nigellazaad, de komijn, kurkuma, kardemom, kaneel, chilipeper, suiker en een beetje zout erbij. Meng dit allemaal goed door elkaar en verdeel over een bakplaat.

Zet de bakplaat in de oven en laat in 30 minuten gaar worden.

Na 30 minuten zet je de oven uit en laat je de plaat nog 10 a 12 minuten staan. Het vocht zal dan nog worden opgenomen. In deze 12 minuten kook je de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

Giet de pasta, doe terug in de pan en gooi het pompoen mengsel erbij. Roer dit goed en voorzichtig door elkaar met een houten lepel.

Serveer in diepe borden en schep er een lepel Hüttenkase of dikke Griekse Yoghurt op.

Garneer met de pistachenoten en verse koriander.

You gotta love this!

(Visited 369 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *