Pomodorisoep

Heerlijk avondje op de bank met een maaltijdsoep? Pomodorisoep!
Makkelijk, klassiek en door iedereen geliefd voor- of tussengerecht? Pomodorisoep!
Snelle lunch door een eerder gemaakte soep te ontdooien? Pomodorisoep!
Gezond, slank én lekker? Pomodorisoep!
Kortom; deze soep is een klassieker die echt altijd kan. Enjoy.Pomodorisoep tomatensoepIngrediënten voor 1,3 liter soep
  • 1 kg roma tomaten
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl tijmblaadjes
  • 350 ml water
  • 4 tl tomatenpuree
  • 1 winterpeen
Aan de slag
Zet een grote pan kokend water op het vuur. Snijd een kruisje onderin de tomaten en doe ze in het kokende water. Laat dit een minuutje staan en haal dan de tomaten eruit om ze te ontvellen.
Snijd de ui, knoflook en winterpeen in stukken en bak ze vervolgens op laag vuur in wat roomboter. Doe na een minuut of 2 de ontvelde tomaten in stukken gesneden erbij samen met 350 ml kokend water, 1 kippen bouillonblokje en de lepels tomatenpuree. Tot slot doe je de tijmblaadjes erbij.
Laat dit 10 à 15 minuten zachtjes koken en pureer het daarna glad met een staafmixer.
Doe er vervolgens zout en peper naar smaak bij.
Je krijgt nu zo’n 1,3 liter heerlijk gebonden pomodorisoep. Wil je hem wat dunner, dan voeg je er na het pureren zoveel kokend water bij als je wilt en krijg je meer soep.
Geniet van je klassieke pomodorisoep. Het liefst eet ik hem met wat stokbrood en kruidenkaas. (behalve als ik hem eet voor de gezond & slank reden;-))
ps. Houd je meer van een romige pomodorisoep? Doe er dan wat room bij in het kommetje.
ps. Uiteraard is invriezen een goed idee voor de snelle lunch van morgen of volgende week.
(Visited 2.552 times, 1 visits today)

Comments

  1. ineke van eijkelenburg says

    dit lijkt me een lekker soepje, ga ik een keer uitproberen!
    Wat een leuke actie van je om deze site te openen, ben benieuwd naar hoe dat verder gaat, welke recepten en nieuwe ideeën. Succes!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *