Quinoa salade met pompoen, geitenkaas en ibérico ham

Laatst kreeg ik een enorm lekker cadeautje uit Spanje: een flink pakket Lomo Ibérico. Dat zijn cadeautjes waar ik nogal blij van word:-)

Je begrijpt, daar heb ik natuurlijk allerlei lekkere combinaties en gerechten mee gemaakt. Deze fantastische salade met pompoen van het seizoen is daar één van. En deze werd heel erg goedgekeurd door de Lomo Ibérico gever….dat is toch ook wel fijn! Deze smaken matchen perfect met quinoa en het zachte romige van geitenkaas.recept Salade met pompoen, geitenkaas en iberico hamIngrediënten voor 4 personen

  • 240 gr quinoa
  • 160 gr geitenkaas, verkruimeld
  • 8 handen rucola
  • 100 gr plakjes Lomo Ibérico ham
  • 1 flespompoen
  • 4 el pijnboompitten
  • 4 el honing

Aan de slag

Pak een grote pan waar de pompoen in zijn geheel in kan. Vul deze voor 3/4 met kokend water en doe de pompoen erbij. Deze laat je in zijn geheel zo’n 30 minuten koken. Check na 30 minuten of je al gemakkelijk met een vork door de schil kunt prikken. Zo ja, dan is de pompoen klaar en kun je hem in stukken snijden

In de tussentijd rooster je de pijnboompitjes in een droge koekenpan en kook je de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking; ongeveer 12 minuten

Verdeel de rucola en quinoa over 4 borden. Doe hetzelfde met de stukken pompoen, geitenkaas en Lomo Ibérico ham.

Garneer met pijnboompitjes en wat honing.

Enjoy your meal!

(Visited 370 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *