Risotto caprese

2x Italiaans, perfect gecombineerd.
Vrij eenvoudig, precies zoals de Italianen willen eten, en daarom dus zo fijn om te maken en te eten!

recept risotto caprese

Voor extra smaak marineer je de cherrytomaten in rode wijnazijn. Heb je hier geen zin in, dan is het zeker geen vereiste.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 gr risottorijst
  • 500 ml groentebouillon
  • 250 gr cherrytomaten, gehalveerd. Leukst om verschillende kleuren te nemen
  • parmezaanse kaas
  • 1/5 glas witte wijn
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • handje verse basilicum
  • 1/2 bol (burrata) mozzarella (burrata is het lekkerst, maar gewone mozzarella is ook helemaal goed)
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • optioneel: 5 el rodewijn azijn

Aan de slag

Mocht je ervoor kiezen om de cherrytomaten te marineren, dan start je met de gehalveerde cherrytomaten in de rode wijn azijn + 2 el olijfolie te leggen.

Verhit wat roomboter in een pan met dikke bodem. Fruit hierin op laag vuur de sjalot totdat deze heerlijk geurt. Voeg nu de risotto toe en schep goed rond totdat alle korrels glazig zijn. Voeg dan de wijn toe en zet het vuur hoog zodat de wijn snel verdampt.

Zet het vuur weer lager en voeg beetje bij beetje de bouillon toe. Blijf regelmatig roeren met een houten lepel. Dit duurt alles bij elkaar toch zeker een minuut of 30. Misschien heb je niet alle bouillon nodig. Proef gewoon even wanneer de korrels zacht genoeg zijn om te eten.

Zodra dit het geval is, voeg je wat zeezout en parmezaanse kaas naar smaak toe. Roer steeds door en proef of het al genoeg kaas is. Roer nu voorzichtig de cherrytomaten erdoor (je wilt niet dat ze kapot gaan) en laat ze een minuut of 4 in de risotto opwarmen met de deksel op de pan.

Serveer de risotto in diepe borden. Leg een flink stuk mozzarella in het midden en garneer met verse basilicum. Sprenkel er nog een flinke eetlepel extra vierge olijfolie overheen en…. GENIET!

 

(Visited 391 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *