Rode uien chutney

Remember mijn blogpost over Dublin waarin ik schreef over de rode uien chutney en beloofde die snel zelf na te maken om het recept te kunnen delen?
Vorige week meteen maar gemaakt en oh wat is dat lekker. Mijn collega Amber, die ook een echte foodie is, was het testpanel en ook zij vond het heerlijk. Heb er meteen die avond een fantastische quesadilla mee gemaakt en die komt binnenkort online. Deze chutney is verder heerlijk bij paté, kaasjes, op een toastje en in salades.
recept rode uien chutney
Ingrediënten
  • 400 gr rode uien in ringetjes
  • 3,5 el rode wijn azijn
  • 160 ml rode wijn
  • 4 el lichtbruine basterdsuiker
  • 1 kaneelstokje
  • 1 el balsamicoazijn
Aan de slag
Snijd de uien in ringetjes laat in een klontje roomboter en wat olijfolie op het laagste vuur in 40 minuten heel zacht gaar smoren met de deksel op de pan. Gebruik het liefst een pan met dikke bodem zoals een Le Creuset.
De uien worden nu super zacht en zoet.
Na 40 minuten doe je de rest van de ingrediënten erbij en dit laat je nog 30 minuten rustig doorpruttelen zonder deksel.
Als het na 30 minuten nog nat is dan zeef je de boel zodat je alleen de uien overhoudt.
Ik bewaar de chutney in een weckpotje in de koelkast.
recept rode uien chutney
(Visited 718 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *