Salade geitenkaas en gerookte kip

Mensen, ik eet te weinig geitenkaas. Snap eigenlijk niet waarom want vind het gruwelijk lekker. Op de een of andere manier komt het er niet echt van tegenwoordig:-(

Ook deze salade heb ik niet eens zelf gegeten. Ik maakte hem voor m’n moeder toen ik zelf weer eens een detox-weekje deed en rauwkost zat te knagen;-) Zij vond hem heerlijk dus zeker het delen waard. En bovendien…..wat kan er niet lekker aan zijn met onderstaande ingrediënten. Combinatie that cannot fail als je het mij vraagt.recept salade geitenkaas en gerookte kip

Ingrediënten voor 2 salades

  • 4 handen veldsla
  • honing opgewarmt
  • 2 plakken geitenkaas
  • 1/5 gerookte kip, in plakjes
  • gekleurde cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 4 dadels, in reepjes
  • Pitten. Ik neem meestal gemengde pitten als zonnebloem, pijnboom, etc.

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 graden en verwarm de geitenkaas een minuut of 10. Even goed in de gaten houden want je wilt niet dat ie helemaal gesmolten is. Elke oven is anders.

In de laatste 2 minuten kun je de honing erbij zetten in de oven zodat deze lekker opwarmt.

In de tussentijd rooster je de pitten in een droge koekenpan. Nu verdeel je alle ingrediënten over 2 borden en als laatste leg je de warme geitenkaas erop en sprenkel je de honing erover.

Enjoy dinner (or lunch)

(Visited 485 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *